Archive for május, 2011

Barátaink!

Cikk a hatodik PUMA Emlék Csillagtúráról itt
Hat éve már, rendszerint május valamely csodás hétvégéjén rendezzük meg Emléktúránkat, mellyel a II. Világháborúban elesett magyar pilóták emléke előtt tisztelgünk. Az elején még könnyű volt a dolgom, hiszen a rendezvény fő szervezője a PUMA Egyesület akkori elnöke Hegedűs Ernő alezredes, “Gege” volt.
Sajnos Gege már nincs itt velünk a földön és túránk útvonala egy újabb emlékhellyel hosszabb lett. Szeptember volt mikor elment, a következő évi Csillagtúra megszervezése szinte lehetetlen feladatnak tűnt számomra. Szerencsére lelkes “civil” segítőim akadtak, akikre az évek során folyamatosan számíthattam.
Az idei Túra az eddigi célja mellett  köszönet, tiszteletkör volt mindazon segítőim számára, akik az elmúlt években valamilyen módon segítették a rendezvény megszervezését és lebonyolítását.
Persze, segítőkre idén is szükség volt, barátok ők, kik önzetlenül, akár szabadidejüket is feláldozva dolgoztak azon, hogy a  PUMA Emlék Csillagtúra az idén is sikeres legyen.
Köszönöm a résztvevőknek, a kiállítóknak, segítőimnek a részvételt és az áldozatos munkát!
Külön köszönetem fejezem ki  a jakabszállási Sportrepülőtér tulajdonosainak, dolgozóinak a helyszín biztosításáért.
Csak emlékeztetőül, akikért és amiért érdemes volt:
Frankó Endre és vitéz Szentiványi János (foto: http://www.haborumuveszete.hu )
valamint Michna György és vitéz  Pintér Gyula, akik sajnos egészségi állapotuk miatt nem tudtak személyesen részt venni a rendezvényen.
Koko